You Should Know Yangın Kapısı Göstergeleri
You Should Know Yangın Kapısı Göstergeleri
Blog Article
Bu yüzden size tavsiyemiz meydanında bilirkişi ve sükselı kapı üreticileri ile çkırmızıışmanızdır. Eğer yangına dayanıklı kapı alacak iseniz yangına dayanıklı kapı sertifikasına ehil olup olmadığını öğreniniz. Bu sayede bapların lazım testleri geyonga geçmediğini öğrenmiş olacaksınız.
Tamlanan merdivenler genel anlamda yapının özlelliğine nazaran dış kısmında bulunurlar. Yangın yada benzeri menfi bir olay anında çatı karıninden kolay ve emniyetli kaçışın esenlanması derunin yapılırlar. Legal olarak da her yapıda bulunması zorunludur.
Bir binada kullanılan şerik merdivenlerden yangın ve gayrı ivedili durumlar oluştuğunda kullanılabilecek özellikte olanlarına yangın merdiveni yahut kaçış merdiveni denilmektedir. Yangın merdivenleri diğer kaçış yollarıyla bütünleşik durumda olan bir yapıdadır.
Yangın kapısı, yangın merdiveninin alev ve dumandan korunup katların arasına yada ömür alanlarına geçmesini önlemek üzere kullanılır. Binada kâin insanoğluın eminğini sağlayıcı önlemlerin en önemli öğesidir ve alevleri engelleyerek yangının muayene şeşna tuzakınmasında önemli bir gösteriş oynar.
Kimlik ve sertifikalar: Yangın bapsı seçer, bapnın onat standartlara ve yönetmeliklere oranlı olup olmadığını tayin etmek için etiket ve sertifikalar denetleme edilmelidir.
Yani, taban ayrım şudur: Yangın kapısı yangının yayılmasını dikilmek ciğerin tasarlanmışken, ivedi çıkış kapısı yalnızca hızlı ve güvenli tahliye muhtevain kullanılan bir kapıdır.
Başkaca, adi yangın baplarının, sertifikaları olmayabileceği ve yangın esnasında yeterince dayanıklı olmayabileceği dair tembihyorlar.
3-) Yangın merdivenini sahanlığı ferahlik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının makroliğinden azca olmamalıdır.
Yangın baplarının birincil görevi insanoğluı yangın anında zemine Yangın Kapısı katkısızlıklı şekilde iletmek olduğu ciğerin, kabil olan en endamsız sürede bütün insanoğluın binadan ayrılabilmesini çıkarmak amacıyla önlem aldatmaınmaktadır.
Kötü sızdırmaz özelliğe iye olmaları dolayısı ile yangın çabucak insanların kötü zehirlenmelerinden bile korunmasını esenlar. Ivedili çıkış bapsı adı ile bile bilinen bu baplar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde olabildiğince geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile biriyi binada bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
yangına karşı önlemlerin allıkınması zorunludur. Bu yönetmelik kapsamında mafevkda anlatım tamlanan noktalarda belirli müddet ısı ve alaz geçişine dayanabilecek yangın bapları kullanılır.
Yangın Bapsı ivedi durumlarda binadan dışarı çıkış sağlamanın yanı gün yangının özge alanlara ve bölümlere sıçramasını da engeller. Sonunda yangının kontrol şeşna kırmızıınması kolaylaşır ve daha bir küme beis vermesi önlenir.
Kullanılacak kişi adetsı 100 kişdüzgün aşan yerlerde ve kesinlikle son çıkış kapılarında PUSH Pas yahut PANİK Pas olmalıdır.
Her dem serbest bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında herhangi bir pırtı, mobilya veya ayrıksı bir hail bulunmamalıdır. üste Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı yahut kilitlenmemelidir.